Впечатления от PlovdivConf 2015

plovdivconf | конференция

Впечатления от PlovdivConf 2015

Вчера за трета поредна година се проведе техническата ИТ конференция PlovdivConf.

Тази година лекциите бяха не по-малко интересни от предните две. Темите бяха разнообразни и варираха от тясно профилирани в даден език / технология / операционна система до напълно информативни и подходящи за хора извън ИТ. Не мога да не спомена лекциите на Мариян Маринов за PulseAudio, Пламен Стоев за Жените - пионери в програмирането и Леон Анави за Yocto, които бяха най-интересни и поучителни.

Но както знаем, на конференции не се ходи само заради лекциите. Тази година не видях почти никого, с когото съм говорил на живо. За сметка на това се срещнах с хора, с които сме общували онлайн и се запознах и с много нови и интересни личности.

Въпреки, личната ми неспособност да обяснявам, а и имайки предвид, че ми беше за първи път съм сравнително доволен от представянето си на презентацията. Но определено ми направи впечатление, интереса, който проявиха всички към показаното от мен. Оказа се дори, че има хора, дошли от София специално за моята презентация. Като цяло говоренето пред толкова голяма аудитория е доста интересно преживяване и определено ще го повторя следващият път, ако имам тази възможност.

Снимки от събитието можете да видите във Facebook абума на Hackafe или от “разни random индивиди” писали в Twitter с хаштаг #PlovdivConf.

С нетърпение очаквам следващата година.

ПП.: Този път също имаше доста безплатни сандвичи, вода и кафе.

Редакция: Слайдовете и видеото от лекцията можете да видите тук.